Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Egészség

Nagyot újított a Tesco

A demenciában, Alzheimer-kórban, autizmusban vagy valamilyen szociális szorongásban szenvedő emberek külön sort kaptak az egyik Tesco áruházban Nagy-Britanniában. A kezdeményezés lényege, hogy ennél a sornál nem kell rohanni, stresszmentes lehet a kasszánál a vásárlás.

A Tesco „nyugodt” sávot vezet be a kasszasoron kísérleti jelleggel az egyik nagy-britanniai áruházában.  A demenciában szenvedő emberek – akik között ténylegesen nem csak idősek vannak – nyomás alatt érezhetik magukat, amikor a vásárlás során a pénztárhoz érkeznek, ezért került sor a különösen hangzó intézkedésre a skóciai Forresban lévő áruházban. A helyi Tesco az Alzheimer Scotland civil szervezettel közösen kezdeményezte, hogy legyen külön pénztársor mindazon emberek számára, akik esetleg szoronganak amiatt, hogy nem tudnak gyorsan végezni a kasszánál, lassúságuk pedig más vásárlókat tart fel. 

A nyugis sorba nemcsak a demenciában, Alzheimer-kórban, autizmusban, illetve valamilyen szociális szorongásban szenvedő személyek állhatnak be, hanem bárki igénybe veheti a sávot, aki megfontolt, „ráérős” tempóban szeretne vásárolni. A stresszmentes kassza egyelőre csak a keddi és szerdai napokon reggelenként elérhető. 

(via Napi.hu, BBC)

Címlap

top