Egészség

Miért jó nekünk a zöldárpa?

A zöld árpa lehet az új búzafű, mely segít ártalmatlanítani a szervezetünket ért, nagyvárosi életformával járó civilizációs károkat? Az zöld árpából készített tabletta vagy por tényleg „csodaszer” azoknak, akik odafigyelnek egészségükre?

Egyre szélesedik azoknak az egészségtudatos embereknek a rétege, akik odafigyelnek arra mit, hol vásárolnak, elolvassák a kiszemelt termék címkéjén lévő összetétel táblázatot. Ők bizony tudják, hogy mennyi minden kerül naponta az étkezőasztalra, ami káros lehet egészségünkre. A zöld árpa mindezeket a kedvezőtlen hatásokat hivatott ellensúlyozni.

Zöld árpával egészségesen

A búzafűről már tudjuk, hogy rendkívüli immunerősítő hatása van szervezetünkre, de gluténérzékenyek vagy allergiások nem fogyaszthatják. Ezzel ellentétben a zöld árpa fogyasztásakor az allergiás tünetek enyhüléséről számoltak be fogyasztói. A tavasszal levágott, még zöld árpa friss levelei, bővelkednek számunkra elengedhetetlen vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben. Megfelelő mennyiségben tartalmaznak enzimeket, melyek antioxidáns hatásuk révén lassítják az öregedés folyamatát.

Zöldárpa

A zöld árpát naponta tabletta, vagy por formában ételbe keverve fogyaszthatjuk. Állítólag erőteljes lúgosító hatású, kedvezően hat az emésztésre, szabályozza a savtermelést és sikeresen felveszi a harcot a szervezetünkben túlszaporodott candida albicans gombákkal szemben is. Ajánlott szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, és megszünteti az állandó kimerült, levert lelkiállapotot is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top