Egészség

Megszólalt a műhiba miatt kómába esett nő családja, erre fordítják a 99 milliós kártérítést

A tiszavasvári nő évekkel ezelőtt egész életre szóló károsodást szenvedett egy rosszul karbantartott műtéti készülék miatt. A bíróság most 99 millió forintos kártérítést ítélt meg a családnak.

Megnyerte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházzal szembeni kártérítési pert az a házaspár, akiknek a lányuk 23 évesen szenvedett egy életre szóló károsodást egy rutinműtét következtében. A Debreceni Ítélőtábla másodfokon 99 milliót ítélt meg a családnak – írja a Blikk.

Lányuk, Marika vesekőzúzásra ment be a nyíregyházi kórházba 2010-ben, az operációhoz használt készülék azonban nem volt karbantartva. Emiatt levegőt juttatott a fiatal nő szervezetébe, és leállt a keringése.

Újraélesztették, de nem tudták teljesen visszahozni az életbe. Éber kómába került, önállóan csak lélegezni képes. Gyomorszondán át etetik, pelenkázni kell. A hangokat hallja, de kommunikálni nem tud a külvilággal.

A nő két kisfiát a nagyszülők vették magukhoz, és a lányuk ápolására tették fel az életüket és minden pénzüket. Édesanyja állandóan a lánya körül van, éjszaka egy szobában alszik vele.

Mihály, az  apja azt mondta a lapnak, hogy a kártérítésből egy nagyobb házat vesznek majd, ahol mindannyian elférnek. Emellett egy átfogó vizsgálattal szeretnék kideríteni, pontosan milyen állapotban van Marika. A többi pénz gyámhatósági betétben vár majd a fiúkra, amíg nagykorúak nem lesznek.

A család azt mondta, nem fontosak nekik a földi javak, én nem is nagyon reménykedtek abban, hogy a hosszú huzavona után megkapják a kártérítést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top