Egészség

Te elég gyakran mosod a pizsamádat?

Csúnya betegségeket kaphatsz el, ha nem mosod ki elégszer a pizsamádat.

Tedd a szívedre a kezed, és mondd ki őszintén a bűvös számot, milyen gyakran cseréled le a pizsamádat? Valószínűleg kevesebben vannak, akik annyiszor viselik csak, amennyiszer a szakértők szerint kellene. Merthogy a bűvös szám három. Összesen háromszor ajánlatos ugyanazt a pizsamát felvenni egymás után, aztán mehet is a mosásba. Ezt a számot egy kicsit mi is túlzásnak gondoljuk, ám a másik véglet talán még rosszabb.

Ha nem cseréled eleget a hálóruhát, az az ágyi poloskák és komoly betegségek táptalaja lehet, például a Staphylococcus aureusé. Utóbbi a legtöbb ember bőrén tenyésző baktérium, mely akkor okoz komolyabb panaszokat, ha – általában valamilyen sérülésen keresztül – bekerül a felhámba vagy a véráramba, bőrgyulladást okozva.

Tehát ha el szeretnéd kerülni az említett problémákat, ha nem is háromnaponta, de rendszeresen, legalább hetente egyszer váltogasd a pizsamáidat, és lehetőleg 60 fokon, vagy ha 40-en, akkor fertőtlenítővel kombinált mosószerrel mosd ki őket.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top