Egészség

Mindenki nyugodjon meg: a McDonald’s sült krumplija lehet a gyógyír a kopaszodásra

Lehet, hogy a hajnövesztés Szent Grálját a McDonald’s-ban kell keressük?

Míg számos esztétikai-egészségügyi kérdésre már megszületett a megoldás, a kopaszodás olyan probléma, melyre a mai napig sem sikerült gyógyírt találniuk a kutatóknak. Persze, hajbeültetés létezik, ahogy különböző hajnövesztő kemikáliák is, ám ezek hatékonysága vagy épp esztétikuma erősen megkérdőjelezhető. Egy új felfedezés alapján azonban onnan érkezhet gyógyír a kopaszodásra, ahonnan a legkevésbé számítottunk volna rá: a McDonald’s-ból.

Félreértés ne essék, a megoldás nem az, ha minél több sült krumplit fogyasztunk a hajunk védelmében. Valójában arról van szó, hogy egy japán kutatócsoport a Yokohama Egyetemről felfedezte, hogy a dimetil-polisziloxán, melyet a mekis sült krumpli sütésekor azért tesznek az olajhoz, hogy megakadályozzák a habképződést, jótékonyan hat a hajnövekedésre is.

A vegyületet egerek vénáiba fecskendezték, majd meglepve tapasztalták, hogy a rágcsálók hátán és fején már pár nappal később erős, sötét szőrszálak indultak növekedésnek. Hogy embereken mennyire lenne hatékony a módszer, azt még vizsgálják, de a kutatók nagyon bizakodóak.

A kutatást vezető Junji Fukuda professzor szerint az új módszerrel tökélyre fejleszthetők a már alkalmazásban lévő hajregeneráló módszerek.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top