Egészség

Enyhe ekcémás tüneteket észleltél kisbabád bőrén? (x)

Piros foltokat és bőrszárazságot észleltél kisbabád bőrén? Ezek jellemzően az ekcéma kezdődő tünetei lehetnek, amelyek gyulladt, száraz, viszkető vagy kipirosodott bőrfelület formájában jelennek meg.

A kinti és benti levegő egyaránt szárazabb lehet a téli időszakban. Fontos, hogy ügyelj a megfelelő hidratálásra, mivel télen az ekcémás tünetek felerősödhetnek, így kisbabádnak szüksége lehet a szakszerű segítségre, amelyet a szteroid- és parabénmentes Bepanthen Sensiderm krém nyújthat.

MI AZ EKCÉMA?

Az ekcémás bőr száraz, kipirosodott, súlyosabb esetben gyulladt lehet. A bőr folyamatosan viszket, a csillapíthatatlan vakarózás következtében pedig megnő a kockázata a vírusok, baktériumok vagy szennyező anyagok elszaporodásának, és a viszkető érzés is fokozódik. Csecsemőkorban a babák bőre érzékenyebben reagál a környezeti hatásokra, ebben a korban az ekcéma leggyakrabban az arcon később a végtagok hajlataiban jelentkezhet piros, száraz, viszkető elváltozások formájában.


MI OKOZZA AZ EKCÉMÁT?

Az ekcéma konkrét okai nem teljesen ismertek. Igazolt a genetikai hajlam szerepe, és jó néhány provokáló tényezőt is azonosítottak már. Kiválthatja a tüneteket szintetikus anyagú vagy gyapjúruha okozta kidörzsölődés, valamint textilöblítő, parfüm, légkondicionálás vagy fűtés miatt száraz levegő, stressz és túlzott izzadás is.

HOGYAN KEZELD AZ EKCÉMÁT?

Az ekcémás tüneteket nem könnyű uralni, súlyosságuktól függően más és más kezelésre van szükség. Így mindenekelőtt fontos, hogy gyermekorvosoddal konzultálj, mert a tünetek erősségétől függően vényköteles szteroidos készítményre is szükség lehet. Enyhébb esetben a Bepanthen Sensiderm krém egy vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz, amely szteroid nélküli megoldást nyújthat, és a bőrben is megtalálható természetes lipideket és B5-provitamint tartalmaz. Hidratálja a bőrt, enyhíti a viszketést és segít helyreállítani a bőr károsodott védőrétegét.


MEGELŐZÉS ÉS HASZNOS TIPPEK

Annak ellenére, hogy az ekcémának számos kiváltó oka lehet, fontos, hogy odafigyelj, és megfelelően ápold kisbabád bőrét. Ekcémás bőr esetében a nedvességtartalom pótlása mellett a visszazsírozás is fontos, a kettőt együtt az úgynevezett emollienseket tartalmazó készítmények tudják. Használj enyhe szappanokat mind fürdetéshez, mind mosáshoz, valamint kerüld a szintetikus, rosszul szellőző ruhadarabokat, és helyettük pamut- vagy vászonruhákba öltöztesd gyermeked. További óvintézkedés lehet otthonod rendszeres szellőztetése és párásítása a fűtési szezon alatt. A hosszú, forró vizes kádfürdőzéseket pedig lehetőleg cseréljétek rövid, langyos vízben történő zuhanyzásra.

A Bepanthen Sensiderm krém orvostechnikai eszköz.

Forgalmazza: Bayer Hungária Kft., 1123 Budapest, Alkotás u. 50.

L.HU.MKT.CC.01.02.2018.1486

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top