Egészség

Tényleg számít, hogy nedves vagy száraz fogkefére nyomjuk rá a fogkrémet?

Ismeretlen okokból ugyan, de nemrég fellángolt a vita a Twitteren: mikor érdemes bevizezni a fogkefét, a fogkrém előtt vagy azzal együtt?

Váratlan indulatok csaptak fel a Twitteren, mikor valaki bedobta a kérdést, hogy mikor kell benedvesíteni a fogkefét: mielőtt rányomtuk a fogkrémet vagy azután? Most mindenkinek megspórolunk egy kis időt, és eláruljuk, mit gondolnak a témában a legilletékesebbek, azaz a fogorvosok.

Dr. Luke Thorley szerint teljesen mindegy, hogy nedves vagy száraz fogkefét használunk, és az is, hogy mikor vizezzük be a fogkefét, amíg odafigyelünk a megfelelő szájhigiéniára. Ezzel azonban még nincs lezárva az ügy: egy másik orvos, dr. Raha Sepehrara szerint minden esetben gyengítjük mind a fogkefe, mind a fogkrém hatásait, ha bevizezzük azokat. Aki a sörték puhítása végett tartja csap alá a fogkeféjét, annak azt javasolja, vegyen eleve puha sörtés fogkefét. 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top