Egészség

A hámló bőröd miatt lassú a számítógéped

Rengeteg dolog lassíthatja számítógépünket, és a túl sok program vagy a nem frissített rendszer mellett az elhalt bőrsejtek is ide tartoznak.

Ha szeretnéd, hogy számítógéped újra hasítson, nem árthat fél évente alaposan megtisztítanod. Persze elsősorban a szoftveres hibákra – vírusokra, frissítésekre, mindenféle programokra – szoktunk figyelni, de vannak sokkal prózaibb és sokkal gusztustalanabb okai is, ha belassult a a laptopod.

Nemrégiben techzsenik arra hívták fel a figyelmet, hogy a számítógép belsejében sok por, morzsa és (most figyelj) rengeteg elhalt bőr felhalmozódhat. A probléma az, amikor ezek a gép belső hűtését akadályozzák, így a számítógép túlmelegszik, és nem tud majd megfelelően működni. 

Ráadásul nemcsak a laptop gyorsasága miatt fontos megfelelően kitisztítanunk a gépet: kutatások bizonyították, hogy a billentyűzeteken több baktérium tanyázhat, mint egy vécéülőkén, ezért időről időre érdemes lehet egy kevés alkoholos-ecetes oldattal áttörölni a gépet.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top