Egészség
Szponzorált tartalom

Állandóan beteg a gyereked? Ezt tedd, hogy hamarabb meggyógyuljon!

Szülőként sokat tehetsz azért, hogy gyereked betegségét lerövidítsd. Így segíthetsz, hogy a megfázásból gyorsabban felépüljön!

Ha náthás és nyűgös a csemetéd, biztos, hogy mindent elkövetsz azért, hogy mihamarabb meggyógyuljon. A következő praktikák a segítségetekre lesznek, hogy a kicsi rövidebb idő alatt kilábaljon a betegségből.

Fújd ki az orrát!

Lehet, magától értetődőnek gondolod, hogy ha náthás a gyereked, akkor segítesz kifújni az orrát, azonban nem mindegy, hogyan teszed! Először az egyik, majd a másik orrlyukának befogásával érd el, hogy a váladék felváltva távozhasson az orrjáratain. Ha beteg, különösen fontos, hogy a lehető legtisztábban tartsd az orrjáratokat, amire megoldás lehet az orrszívó, azonban sokszor nem olyan egyszerű a használata: a gyerek nyűgös, idegesíti a porszívó hangja, te pedig feszült leszel. Azért, hogy megkönnyítsd a felgyülemlett váladék távozását, használj olyan természetes összetevőket tartalmazó orrspray-t, amely úgy szünteti meg az orrdugulást, hogy közben nem szárítja a nyálkahártyát, nem okoz függőséget, és már csecsemőkorban is használhatod!

Figyelj az étkezésre!

A fejlődő szervezet táplálása különleges odafigyelést igényel, azonban ha gyerekünk megfázott, még nagyobb körültekintéssel kell lennünk az étkezésére. A sóban, cukorban és telített zsírsavakban bővelkedő nassolnivalókat ilyenkor végképp mellőzni kell. Félkész ételek helyett vitaminban és ásványi anyagokban bővelkedő zöldségeket, gyümölcsöket tegyél a tányérjára, mint amilyen a C-vitaminban gazdag mandarin, a pektinben bővelkedő, az egész szervezetet erősítő alma, a gyulladáscsökkentő méz vagy az immunrendszerét erősítő spenót, amit durumtésztához keverve biztos, hogy könnyebben megeszik.

Használj gyógynövényeket!

A gyerekek is fogyaszthatnak gyógynövényeket, persze nem mindegy, milyet. A meleg kamillatea, a köhögéscsillapító hársfa és fehér mályva, az immunerősítő, baktérium- és vírusellenes kasvirág vagy más néven echinacea, valamint az immunturbóként működő tuja is remek alapanyag lehet egy teához. Ha a csemetéd nem szereti a gyógyteákat, válassz kifejezetten gyerekeknek készült, gyógynövényeket tartalmazó készítményeket, amelyek segíthetik a gyorsabb felépülést és a szervezet ellenálló képességének megerősödését.

Erősítsd az immunrendszerét!

Télen sok szülő félti a megfázástól gyermekét, így inkább nem viszi ki a hidegbe, vagy ha kiviszi, túlöltözteti, a gyerek megizzad, és valóban megfázik. Ne féltsd túl, ne féltsd mindentől a kicsit: öltöztesd rétegesen, és vidd levegőre, hogy az immunrendszere meg tudjon erősödni! Hazaérve figyelj arra, hogy legalább 20 másodpercen keresztül mosson kezet, fújja ki az orrát, és öltöztesd át otthoni ruhába.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top