Egészség

Már kapható az újrahasznosítható menstruációs bugyi

Valószínűleg sokkal könnyebbek lesznek a nők nehéz napjai pusztán attól, hogy legalább a betét- és tamponcserével nem kell három-négy óránként foglalkozni.

Forradalminak is nevezhető fehérneműt dobott piacra a brit WUKA nevű cég. Olyan fekete bugyit gyártanak, amely köztes nedvszívó rétegének köszönhetően akár 3-4 tamponnyi vért is képes szivárgás nélkül magában tartani. A bugyi 11 órán át hordható, mielőtt mosásba kellene tenni, és természetesen szárítás után újra bevetésre kész.

A cég szerint hosszú távon rengeteget spórolhatnak a menstruációs bugyival a nők, hiszen nem kell havonta tamponra és betétekre költeniük. Arról nem is beszélve, hogy a nap folyamán nem kell egyfolytában ügyelni a betét- vagy tamponcserére, és a viselése is komfortosabb a folyton elcsúszkáló betétekénél. Jelenleg 30 dollárba kerül egy újrahasznosítható menstruációs bugyi, amelyet a szerencsés brit nők már meg is tudnak rendelni a cég honlapjáról. 

(Forrás: The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top