Egészség

Leműttette melleit az ismert futóblogger

Elővigyázatosságból „levetette a melleit” az ismert futóblogger, mert édesanyjától örökölte a rákra való hajlamot.

Túróczi Réka triatlonista és futóblogger egyedül neveli három gyermekét. Az édesanya azért esett át kétoldali profilaktikus masztektómián, mert örökölhette a rákra való hajlamot. Réka a prevenciós műtét okairól a Fókusz stábjának mesélt.  

„Anyaként ők a társak az életemben és az életem már nem csak a sajátom, ezért nem csak a saját döntésem és saját önző érdekeimet kell szem előtt tartanom” – mondta gyermekeiről és a preventív műtétről a háromgyermekes anyuka, aki alaposan körbejárta témát, mielőtt elhatározta magát.

Réka esetében 80 százalék az esély arra, hogy az BRCA2 gén mutációja rákot okozzon nála. Édesanyja, akinél korábban mellrákot diagnosztizáltak, 67 évesen, tavaly hunyt el daganatos megbetegedésben, ám végül petefészekrák okozta a halálát.

Szemtanúja voltam sok-sok éven keresztül, hogy mivel jár egy rákos megbetegedés kezelése, milyen fázisai vannak.

Réka nemcsak orvosaival, hanem a családjával is megvitatta a prevenciós műtétet, pár héttel ezelőtt feküdt kés alá és az emlőállományát távolították el, amely leginkább érintett a rák kialakulásában. Miután felépült, azt tervezi, hogy petefészkét is eltávolíttatja.

STICK MY TOUNGE OUT AT CANCER😜😛 - My beloved mother had passed away in December, with BRCA2+ she was diagnosed both with breast and ovarian cancer. Unfortunately I inherited this gene mutation responsible for gynecologic cancers. She was 43 when she got her first symptoms and was 67 when she gave up. Although I am healthy, having 3 children I decided not to allow the luxury of risking my life if genetically endangered. I have 60-80% risk for breast cancer and 30-40% for ovarian cancer. So yesterday I had the first stage of risk reducing by undergoing prophylactic mastectomy. One of the best decisions I have ever made...after 4-6 weeks I will be back on track guys...more girlylook but with entire womenity😃 Until then I will write some more about BRCA and post former running pics for my own motivation, as well😃 Stay tuned♥♥♥FRICSKA A RÁKNAK😜😛 - Imádott édesanyám decemberben ment el. BRCA 2 pozitív volt. 43 évesen diagnosztizáltak nála mellrákot, majd 60 évesen petefészekrákot. 67 éves volt, amikor itt hagyott minket. Sajnos örököltem a nőgyógyászati rákokért felelős génmutációt, s bár egészséges vagyok, de három gyerekkel nem tehetem meg azt a luxust, hogy ne kövessek el mindent a betegség kialakulásának kockázatcsökkentéséért.60-80% esélyem van mellrákra, 30-40% petefészekrákra. Első lépésben így tegnap átestem kétoldali profilaktikus masztektómián. Az egyik legjobb döntés volt életemben...de no para, 4-6 hét múlva újra pályán leszek, kicsit kislányosabban, de teljes nőként.😄 Addig is írok még többet a BRCA-ról és néhány korábbi futós képet posztolok saját motivációként is😃😃😃😃 #angelinajolie #angelinaeffect #brca #brca2 #cancer #stickmytounge #riskreducing #prevention #breastcancer #ilovesports #iwillbeback #nofear #letsfaceit #raiseawareness #prophylacticmastectomy

Reka Turoczi (@irunmom) által megosztott bejegyzés,

Réka hat héten keresztül nem sportolhat, a rehabilitációs időszakban három gyermeke és gyászoló édesapja segítik a mindennapokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top