Egészség

Végre találtak gyógyírt a pikkelyes bőrrel született babának

Fájdalmas bőrbetegséget diagnosztizáltak az újszülöttnél, amire sokáig semmilyen gyógyírt nem találtak.

A kétéves Carter Padelfordnál genetikai rendellenességet diagnosztizáltak három nappal a születése után. A csecsemő ritka bőrbetegségben szenved, amitől testét pikkelyek borítják. Carter betegsége számos kellemetlenséggel és fájdalommal jár, például nem tudta teljesen lehunyni a szemét, mozgásképessége korlátozott volt, és teste nem tudta szabályozni a hőmérsékletét, így izzadni sem tudott.

A betegség 100.000 embert érint az Egyesült Államokban, és befolyásolja a bőr külső rétegének kialakulását. Carter szülei, Shai-Anne Sifford és Zach Padelford kókuszolajjal és shea vajjal kenegették fiukat, illetve naponta két zabkeményítő-fürdőt is alkalmaztak, hogy megnyugtassák a kicsi bőrét, emellett, háromnaponta szó szerint le kellett hámozni a száraz pikkelyeket.

Nemrég azonban a szülők hallottak a kannabiszolaj jótékony hatásáról, így alkalmazni kezdték, és Carter élete teljesen megváltozott. Az egyetlen probléma az, hogy a kannabiszolaj használata csak 21 év felettiek számára törvényes Las Vegasban, ahol a család él.

„Csak azt akarjuk, hogy a fiunk normális életet éljen, és ez az egyetlen olyan kezelés, amely eddig hatalmas segítséget nyújtott neki” – mondják a szülők.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top