Egészség

Kioktatták az anyukát, aki mogyoróvajas szendvicset adott a gyerekének a bevásárlóközpontban

Mint kiderült, nem véletlenül. Ti mit gondoltok erről?

Alaposan lehordtak egy szülőt egy San Franciscó-i bevásárlóközpontban, amiért hagyta, hogy a gyereke mogyoróvajas szendvicset egyen a bevásárlókocsiban ülve. Az anyukát nagyon meglepte, amikor az egyik vásárló odalépett hozzá, és elmagyarázta neki, hogy ezzel más, mogyoróallergiás gyerekek életét veszélyeztetheti.

Az édesanya az Urban Baby nevű oldalon mesélte el a történetét, de ha arra várt, hogy a többi szülő majd az ő pártját fogja majd, alaposan csalódnia kellett. Az oldalon ugyanis a legtöbben az anyukát kritizáló nővel értettek egyet. A hozzászólók fele eleve undorítónak tartotta, hogy egy bevásárlókocsiban eteti a gyereket, a többiek pedig igazat adtak az őt kioktató nőnek: szerintük ha egy kisgyerek mogyoróvajas szendvicset eszik, akkor garantált, hogy mindent össze fog kenni vele. Ezzel pedig valóban veszélybe sodorja azokat a gyerekeket, akik esetleg súlyos mogyoróallergiától szenvednek.

Az édesanya ezután leírta, hogy az uzsonna után nagyon gondosan letisztította a bevásárlókocsit és a gyereket egyaránt. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem neki kellene foglalkoznia más emberek allergiájával. Ebből végül nagyon komoly vita alakult ki az allergiás gyerekek szüleinek felelősségéről. Voltak olyanok, akik szerint az ő dolguk, hogy vigyázzanak a gyerekükre, az ellentábor szerint azonban egyes alapszabályokat minden szülőnek be kellene tartania.

Vannak barátaim, akiknek a gyereke allergiás a mogyoróra. Ők sem várják el, hogy mindenki az ő gyerekük igényeivel foglalkozzon. Ha az életüket fenyegeti az allergia, ne vidd ki őket a szabadba

– írta egy hozzászóló.

Milyen borzasztó ez a hozzászólás. Azért ne vigyék ki az allergiás gyerekeket a szabadba, hogy a cikk írójának a kislánya a bevásárlókocsiban is ehessen mogyoróvajas szendvicset?

– vágott vissza egy másik szülő.

Egyébként nem véletlen, hogy a témáról mindenkinek megvan a maga véleménye, elvégre az ételallergiások száma a világon folyamatosan nő.

Ti mit gondoltok erről?

(Yahoo Lifestyle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top