Egészség

Első meccsén gólt szerzett a balesete után az amputált lábú lány

Nem csoda, hogy sírva fakadt, mikor a csapattársai ünnepelték.

Egy 21 éves egyetemista lány, Noelle Lambert 2016 nyarán olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy amputálni kellett az egyik lábát. Noelle, aki lacrosse-ozott a Massachusettsi Egyetemen, a kórházban fekve nem is azon gondolkozott, hogy lábra állhat-e majd valaha – ebben ugyanis biztos volt –, hanem azon, mikor sportolhat újra.

Most, két év elteltével nemcsak hogy újra játszik, de a hétvégén már egy gólt is szerzett a csapatának – méghozzá a legelső meccsén a balesete óta. A lány elmondása szerint arra sem számított, hogy pályára léphet majd, az edzője az egyik cserénél mégis őt állította be a kispadról. A lány ezen annyira felbátorodott, hogy kisvártatva gólt is lőtt.

A fiatal lány így mesélt a megindító pillanatról:

Sosem gondoltam volna, hogy valaha újra gólt szerzek. Az, hogy ott lehettem a csapattársaim közt, ahogyan a gól után ünnepeltek, annyira felvillanyozott, hogy végül elsírtam magam – nagyon hosszú idő után először.

Noelle felépülése a csapattársait is erősen inspirálta. „Amikor úgy érezzük, nehéz a helyzet, amikor a csapatnak rossz napja van, elég ránéznünk Noelle-re, és tudjuk, hogy van miért küzdenünk” – nyilatkozta a lány egyik csapattársa, Kelly Moran.

Noelle Lambert (@noellelambert) által megosztott bejegyzés,

Noelle Lambert (@noellelambert) által megosztott bejegyzés,

A lány 9 hónappal a balesete után kapott futóprotézist, és rögtön el is kezdett edzeni. Először csak sétálni tanult meg, hamarosan azonban már sprintelt, nem sokkal később pedig már vissza is vették a csapatba. A lány arra kérte az edzőit és a csapattársait, hogy semmilyen szempontból ne kíméljék őt.

Noelle egyébként nagyon sokat köszönhet a 2013-as bostoni robbantásos merénylet egyik túlélőjének, Heather Abbotnak is, ugyanis az ő alapítványától kaphatott futóprotézist. Az ő hatására egy nap Noelle is saját alapítványt szeretne, hogy ő is segíthesse a sorstársait.

(Yahoo Lifestyle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top