Egészség

Egyszerű szemvizsgálat mentette meg a hatéves kislány életét

Röviddel a vizsgálat után a hatéves kislányon életmentő agyműtétet kellett végezniük az orvosoknak.

„2017 januárjában rutin szemvizsgálatra vittem a hatéves kislányomat és a két testvérét” – kezdi nem mindennapi történetét a Love What Matters oldalán a háromgyerekes ausztrál anyuka, Lauren Tyrell. Hozzátette, mivel egyik gyermeke sem panaszkodott a szemére, biztos volt benne, hogy mindhárman makkegészségesek.

„Csak a biztonság kedvéért vittem őket, épp ezért nagyon meglepett, mikor a legidősebb lányomnál találtak is valamit.” Az anyuka leírja, a vizsgálat során a kislánynál abnormálisan magas nyomást mértek a szem mögött. „Olyan magas volt az érték, hogy az orvosunk biztos volt benne, hogy tévedés az egész. Nem az volt.”

szemvizsgálat agyműtét diagnózis

Kép forrása: Love What Matters

Alexist MRI-vizsgálatra küldték, amit egy sor vérteszt követett. „A vizsgálatok másnapján az orvosunk leültetett minket, és elmondta, meglepi, hogy Alexisnek semmilyen fájdalma vagy más egyéb tünete nincs. Hozzátette, a lányom agyában egy ritka elváltozás miatt abnormálisan magas a nyomás, ezért sürgősségi műtétre lesz szüksége.”

Lauren azt mondja, amíg specialistától specialistáig jártak, egyáltalán nem esett pánikba. Ott, abban a szobában azonban, mikor közölték vele, hogy néhány óra múlva agyműtétet végeznek az egyik gyermekén, összeomlott. „Csak zokogni tudtam, és vadul hajtogattam, hogy de Alexis teljesen egészséges volt.”

A kislány a következő napokban két műtéten is átesett, és bár kezdetben nehezen viselte az operációval járó megpróbáltatásokat, ma már egy teljesen egészséges, életvidám és szertelen 8 éves. Édesanyja azt mondja, egyelőre az orvosok sem tudják, hogy szükség lesz-e további műtétekre. „Bár a tavaly januári szemvizsgálat óta az életünk egy gyomorgörcs, mégis hálás vagyok érte, hogy elmentünk a doktorhoz. Enélkül nem derült volna ki a lányunk betegsége, és talán csak akkor kerül orvoshoz, amikor már késő.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top