Egészség

Megszöktek a kísérleti majmok egy kutatóintézetből

Rájöttek, hogyan juthatnak ki a kifutójukból.

Négy pávián megszökött egy texasi biomedicinális kutatóintézetből, miután rájöttek, hogyan használjanak egy nagy hordót a szabaduláshoz. 

A központban mintegy 2500 állat él, ebből nagyjából 1100 pávián. Az állatokat többek között elhízással, szívbetegségekkel, illetve inzulinrezisztenciával kapcsolatos vizsgálatokhoz használják.

A szóban forgó majmok egy szabadtéri kifutóban laktak, ahol jelenleg 133 hím pávián él. A kifutót fal veszi körül, melynek a teteje befelé hajlik, hogy az állatok ne tudjanak kiszabadulni, ám a majmok egy 200 literes hordót görgettek a falhoz, majd felmásztak rá és egyszerűen kiugrottak.

Az egyik pávián hamarosan visszafordult, a három másik viszont az intézet kerítésén is átjutott. A személyzet azonban utánuk eredt, és hamarosan befogták a szökevényeket.

A szóban forgó kutatóintézetet az USA Mezőgazdasági Minisztériuma többször is ellenőrizte állatjóléttel kapcsolatos problémák miatt.

Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top