Egészség

Meghalt Alfie Evans, a kisfiú, akit szülei akarata ellenére kapcsoltak le a gépekről

A 23 hónapos kisfiú egy titokzatos neurológiai betegségben szenvedett. Szülei az utolsó pillanatig reménykedtek, hogy megmenthetik gyermeküket.

„Az én kicsi gladiátorom ma hajnali 2 óra 30 perckor úgy döntött, leteszi a fegyvert. Nincsenek rá szavak, amik kifejezhetnék, mit érzek most. Összetört a szívem. Szeretlek” – írta szombat hajnalban a közösségi oldalán Alfie Evans 21 éves édesapja Tom. Alfie, akinek nevét az elmúlt hónapokban egy egész világ ismerhette meg, öt nappal azután halt meg, hogy kezelőorvosai – a szülei akarata ellenére – lekapcsolták az őt életben tartó gépekről.

Ahogy arról korábban itt írtunk bővebben, Alfie szülei az elmúlt hónapokban elkeseredett harcot vívtak a fiukat kezelő Alder Hey Gyerekkórház orvosaival és a liverpooli bírósággal is azért, hogy a kórház életben tartsa gyermeküket. Hitték, hogy a kísérleti kezelés, amit a római Bambino Gesu Gyerekkórház felajánlott Alfie számára, segíthet azon a titokzatos degeneratív betegségen, amiben Alfie féléves kora óta szenvedett, és amit az orvosok egészen a haláláig nem tudtak pontosan diagnosztizálni.

Csakhogy a kisfiú kezelőorvosai máshogy látták. Ők a vizsgálati eredményekre hivatkozva úgy döntöttek, a gyerek érdekeit egyedül az szolgálja, ha lekapcsolják a gépekről. Alfie szülei, Tom és Kate a döntést követő hónapokban számtalan bírósági kérvényt jutottak be azért, hogy felülbírálhassák az orvosok döntését. Mindhiába.

Április 23-án, hétfőn az Alder Hey Gyerekkórház orvosai lekapcsolták Alfie-t a gépekről, sőt a 23 hónapos fiú ügyében eljáró bíró a napokban azt is elutasította, hogy a szülők Olaszországba vigyék a gyereket. Hayden bíró elismerte ugyan, hogy a kisfiú igazi harcos, ám úgy vélte, élete az utolsó fejezetéhez érkezett, ahol nem újabb kezelésekre, hanem békés és nyugodt környezetre van szüksége.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top