Egészség

Részegnek hitték, pedig ritka betegségben szenvedett

Kis híján elvették tőle a kislányát, mert az óvónőknek úgy tűnt, részegen érkezett érte. Később kiderült, hogy egy ritka betegség miatt szédült hetek óta, ami miatt ideiglenesen le is bénult.

Nagyon ritka betegség, egymillióból mindössze egy embert érint az úgynevezett Guillain–Barré szindróma, amely az idegsejteket támadja meg, és bénulást is okozhat. A 25 éves brit anyukánál többheti szédülés és végtagzsibbadás után ezt a betegséget állapították meg az orvosok, azóta pedig hónapokat kellett a kórházban töltenie, és hazatérve is édesanyja gondoskodik róla, illetve hároméves kislányáról, mivel a fiatal nő félig lebénult.

A különleges betegségről valószínűleg fogalmuk sem volt az óvónőknek, akik megkérdezték Charlotte-ot, hogy részeg-e, amikor látták, hogy szédelegve érkezett kislányáért. A fiatal nő emiatt napokig rettegett, hogy megjelenik nála a rendőrség vagy a szociális munkások, és elveszik tőle a kislányát.

Ugyanakkor az óvónők megjegyzése tudatosította benne először, hogy komolyabb a baj, mint hitte, és ezután jelentkezett orvosainál alaposabb kivizsgálásra, ami végül megmentette az életét.

(Forrás: The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top