Egészség

Megható családi fotónak köszönheti az életét a dédnagypapa

Ha unokája nem osztja meg azt a képet, amin az idős férfi épp legkisebb dédunokáival pózol, nem biztos, hogy időben kiderül a betegsége.

Amikor Sarah Frei tavaly novemberben, egész pontosan hálaadás napján megosztott az Instagram-oldalán egy képet imádott nagypapájáról, egyáltalán nem gondolt arra, mekkora lavinát indít el ezzel. Pedig indított. A szupercuki fotón, amin a 91 éves John Fzeppa újszülött dédunokáival pózol, Frei egyik ismerőse ugyanis kiszúrt valamit, amit senki más.

Ez a bizonyos ismerős, Jennifer Mancuso a Today.com amerikai hírmagazinnak elmondta, még a középiskolából ismeri Freit, akivel jó barátnők voltak. „Bár ma már csak ritkán beszélünk, szeretem tudni, hogy mi van vele” – magyarázta, majd hozzátette, aznap reggel épp csak átfutotta az instagramos hírfolyamát, mikor megakadt a szeme azon a képen, ami Sarah nagypapájáról készült.

nagypapa egészség májfolt bőrrák instagram

Kép forrása: Sarah Frei

„Emlékeztem, hogy korábban is láttam már róla képeket, amiken az májfolt a homlokán nem volt ilyen nagy.” A bőrgyógyászként dolgozó Jennifer azonnal keresett Sarah oldalán néhány korábbi fotót, hogy bizonyítsa, az idős férfi homlokán lévő folt tényleg nő. Amikor beigazolódott a gyanúja, azonnal értesítette Sarah-t.

„Az első dolgom volt, hogy szóltam anyunak, aki ahogy lehetett orvoshoz vitte a nagypapát. Szerencsére még éppen időben ahhoz, hogy kiderüljön, a folt, amit egész eddig ártatlannak gondoltak, valójában melanoma.” A diagnózist követően a 91 éves Johnt megoperálták: az orvosoknak a műtét során a daganat 100 százalékát sikerült eltávolítaniuk a testéből.

nagypapa egészség májfolt bőrrák instagram

Kép forrása: Sarah Frei

„A nagypapa nem is tudja, hogy ennek az egy fotónak köszönhetően milyen híres lett az interneten” – árulta el Sarah, majd hozzátette, édesanyjával az eset óta sokat beszélgetnek a közösségi médiáról és arról, hogyan játszik egyre nagyobb szerepet a mindennapjainkban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top