Egészség

Napi hatvanszor kell vécére járnia egy ritka betegség miatt

A 31 éves Jenna Thompson egy ritka betegségben szenved. Hólyagja annyira feldagad, hogy állandóan vécére kell járnia, miközben maró, csípő érzést okoz neki a vizelés.

Több mint 13 éve szenved egy, a hólyagját érintő súlyos betegségben Jenna Thompson. Tinédzserként azt hitte, hogy egy sima húgyúti fertőzésről van szó, ezért nem tudja tartani a vizeletét, azóta azonban az orvosok megállapították, hogy ennél sokkal súlyosabb a helyzet. 

Ha nem kap gyógyszeres kezelést, és évente egyszer nem tágítják műtéttel a hólyagját, akkor akár napi hatvanszor is vécére kell mennie. De még a kezelésekkel együtt is állandóan az illemhelyiséghez van kötve. Az újságíróként dolgozó fiatal nő sokáig szégyellt beszélni az állapotáról, idővel azonban erőt vett magán, és most már megpróbál sorstársainak is segíteni azzal, hogy őszintén beszél ritka betegségéről, amelyre idáig nem találtak állandó gyógymódot az orvosok.

(Forrás: Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top