Egészség

Rutinműtét után halt meg a kórházakat milliókkal támogató lottónyertes

Az önzetlenségéről híres Barbara Wragg és férje a mesés nyeremény jó részét jótékony célokra fordította, főleg egészségügyi intézményeket támogattak. A 77 éves nő most mégis rutinműtét utáni komplikáció miatt halt meg.

A sheffieldi Barbara Wragg még 2000-ben 7,6 millió fontot nyert a lottón, ez mai árfolyamon 2,75 milliárd forint. Férjével, Rayjel az összeg mintegy háromnegyedét jótékony célokra fordították.

Előtte egy önkormányzati házban éltek szerény körülmények között. Amikor megkapták a mesés nyereményt, vettek maguknak egy házat, sajátjukat fillérekért adták el egy fiatal párnak. Vettek egy autót, és életükben először elmentek külföldre nyaralni – írja a 24.hu.

A pénz jó részét azonban másokra költötték, nagyobb összegeket adtak alapítványoknak, a legtöbbet pedig kórházaknak, egészségügyi intézményeknek adományozták.

Ezért különösen szomorú, hogy a 77 éves Barbara Wragg halálát egy rutinműtét utáni komplikáció okozta. Eltávolították az epeköveit, de az operáció után nem sokkal meghalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top