Egészség

Rossz helyen vágta fel a sebész, hét hónapot csúszott a műtéte

Ez csúnya műhiba!

A 61 éves Philip Ivory tavaly nyáron kezdett el zsibbadást érezni az ujjaiban, ami miatt múlt júliusban meg kellett műteni. Annak ellenére azonban, hogy a műtét előtt egy hatalmas nyíllal megjelölték a beteg könyökének belső oldalát, a sebész mégis a külső oldalt vágta fel először.

Az orvos hamar rájött a hibájára, és ébredés után be is vallotta Ivorynak, hogy 32 éve egyetlen orvosi műhibát sem ejtett, most azonban mégis rossz oldalon nyitotta fel a betege könyökét. A sebész elnézést kért, és tájékoztatta páciensét, hogy jelentette magát a hulli Castle Hill Kórház orvosi etikai bizottságánál.

Fotó: Castle Hill Hospital/Facebook

Azóta – más okok miatt hét hónapos késéssel – Ivory karját újra megműtötték, ezúttal a jó oldalon, és a 61 éves férfi a gyógyulására vár. Bár ezúttal komolyabb baj nem történt, a beteget mégis kétszer műtötték, ami elkerülhető lett volna. A kórházat üzemeltető alapítvány kivizsgálta az ügyet, és szigorítanak az operációk ügymenetén is.

(via Metro)

Kiemelt képünk: Castle Hill Hospital/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top