Egészség
Szponzorált tartalom

Tudtad, hogy a kontaktlencse veszélyes is lehet? Ezért jobb a lézeres szemműtét!

A kontaktlencse nemcsak körülményes, de még nagy körültekintés mellett is komoly fertőzéseket és visszafordíthatatlan károsodásokat okozhat a szemben. Ezért jobb, ha végleg megszabadulsz a kontaktlencsétől!

A kontaktlencse azon kívül, hogy rengeteg pénzbe kerül, a fertőzések miatt veszélyes is lehet. Ezt felismerve és a szemüvegviselést megunva a világ legnagyobb lézerklinikáján, Tokióban havonta több, mint 3000 látásjavító FEMTO kezelést végeznek, az USA-ban pedig évente több, mint 800 ezren kapják vissza az éleslátás élményét a LASIK kezelések után. Ha Magyarországon a Budai Szemészeti Központban végezteted el a pár perces szemműtétet, te is újra tisztán láthatod az élet napos oldalát!

A kontaktlencse veszélyei és hátrányai

Már több évtizede gond nélkül viselsz kontaktlencsét, most mégis gyulladást és fájdalmat tapasztalsz a szemedben? A kontaktlencse folyamatosan magában hordozza a gombás és bakteriális fertőzések kockázatát, de ahogy dr. Nagymihály Attila, a Budai Szemészeti Központ főorvosa fogalmaz:

A kontaktlencsés fertőzések nagy kockázata még az is, hogy gyakran nem a szokványos kórokozók okozzák a gyulladást. Ráadásul ez esetben nagyon gyorsan okoznak nagy fokú károsodást, ami sokszor nem visszafordítható vagy gyógyítható.

Freddie-nek pont ilyen súlyos szemészeti fertőzése volt, amit szerencsére sikeresen kezeltek. Freddie történetéről részletesen itt, a Budai Szemészeti Központ oldalán olvashatsz.

Bármilyen gyakorlott kontaktlencse viselő vagy, a kontaktlencse óhatatlanul macerás: még a havi lencséket is ajánlatos éjszakára kivenned, hogy pihenjen a szemed, úszáshoz, vagy nyaraláskor a sós vízben pedig egyáltalán nem ajánlott viselni, mert növeli a fertőzésveszélyt. Ügyelned kell arra, hogy 12-14 óránál többet még azokat a lencséket sem jó hordani, amit a gyártó ajánlása szerint egész nap lehetséges viselni, miközben a melegebb hónapokban még arra is figyelned kell, hogy megelőzd a szemszárazságot, ami a légkondicionálók és a magas hőmérséklet okozta folyadékveszteség miatt jóval nagyobb eséllyel jelentkezhet.

Az Amerikai Cornea Kutatóintézet által végzett tanulmány szerint az elégedett kontaktlencsét viselők aránya 3 év alatt 63 százalékról 54 százalékra csökkent, miközben a LASIK lézeres szemműtét mellet döntők 88 százalékos kezdeti elégedettsége a 2. és 3. évben ugyanúgy megmaradt, mint a műtét utáni első évben.

Ismerd meg a látásjavító kezelések előnyeit!

A lebenyes kezelések, mint amilyen a kétlézeres DiamondFEMTO, az egylézeres OptiLASIK a legnépszerűbbek napjainkban, ugyanis mivel ezeket a műtéteket a legújabb technológiával végzik, a kezelések és a gyógyulási idő sem járnak fájdalommal, az éleslátás pedig a kezeléseket követően azonnal, vagy néhány órán belül kialakul. Nem utolsó szempont, hogy a gyógyulási időszak is extra rövid, így 1-2 nap szabadsággal megúszhatod az egészet és még az akítv életmódot sem korlátozza.

Ezzel szemben a hagyományos PRK, azaz a nem lebenyes eljárás fájdalmakkal járhat, a gyógyulási idő is hosszabb, amely idő alatt szigorú szabályokhoz, korlátozásokhoz kell tartanod magad az életviteledben. Az, hogy FEMTO, LASIK vagy PRK látásjavítás-e a legmegfelelőbb számodra, a Budai Szemészeti Központ orvosai a személyes konzultáció során segítenek eldönteni neked.

Válaszd a legmodernebb űrtechnológiai eljárást!

A világon összesen nem sokkal több, mint 500 olyan csúcstechnológiájú gép áll rendelkezésre, mint a Budai Szemészeti Központban. Az itthon elérhető legmodernebb, svájci 2 lézeres FEMTO technológia, a DiamondFEMTO eljárás még extrém magas dioptria és vékony szaruhártya esetén is megoldást nyújthat számodra. A lebenyképzést 2 lézerrel végzi dr. Nagymihályi Attila főorvos, aki a lézeres szemműtétek specialistája. A kezelést követően már másnap mehetsz munkába, élheted az életedet ugyanúgy, ahogy előtte, mindezt fájdalmak és a legkisebb kellemetlenség nélkül, miközben hosszútávon a pénztárcádnak is jót teszel.

Az egylézeres OptiLASIK is tökéletes megoldás, ha már meguntad a hunyorgást. A kezelés extrém pontosságát egy olyan műszer biztosítja, aminek technológiája megegyezik a Hubble Űrtávcső projektben használt eszközzel. Az egész eljárás fájdalommentes, körülbelül 15 percet vesz igénybe, egy szemen átlagosan 3 percet dolgozik a szakember. A LASIK kezelést követő 2-3 órában enyhe homokszem érzést tapasztalhatsz a szemben, a munkába pedig már 1-2 nap után visszatérhetsz.

Ha szeretnéd tudni, hogy alkalmas vagy-e a Budai Szemészeti Központ lézeres látásjavítására, töltsd ki 3 perces online tesztet itt!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top