Egészség

Elhízáshoz vezethet a reggeli gyümölcslé

Egy új felmérés szerint azok a gyerekek, akik gyümölcslevet isznak a reggelijükhöz, nagyobb eséllyel lesznek túlsúlyosak.

Szülőként azt gondolnánk, egy pohár 100%-os narancslével kifejezetten hozzájárulunk gyerkőcünk egészségéhez, ám a Bécsi Egyetem kutatása szerint rosszul hisszük. A 652, 13 év körüli gyermeken végzett felmérés alapján kiderült, azok a gyerekek, akik reggelihez rendszeresen isznak egy pohár narancs- vagy almalevet, 50%-kal nagyobb eséllyel lesznek túlsúlyosak.

Ezzel szemben, akik csak sima vizet kapnak kísérőnek, 40%-kal csökkentik az esélyüket az elhízásra. A reggeli elmulasztása szintén túlsúlyhoz vezethet: azok a gyerekek, akik rendszeresen reggeliznek, átlagosan 1,5 kilóval könnyebbek, mint akik kihagyják a nap első étkezését. A kutatók azt javasolják a szülőknek, hogy a bolti gyümölcslevet cseréljék inkább egy darab friss gyümölcsre, amelyben máshogy oszlik el a cukor- és a rosttartalom, mint a juice-okban, melyekben koncentrálódik a cukor.

independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top