Egészség

Az antibiotikum mellé: az orbánc kezelése házilag

Az orbánc heves lázzal járó fertőző bőrgyulladás, amely kellemetlen külső jegyei mellett súlyos szövődményekkel is járhat. A hatalmas, vöröslő foltokat az orbáncban szenvedő betegek a lehető legrövidebb idő alatt szeretnék láthatatlanná tenni. Ehhez az antibiotikum mellett természetes alapanyagú kenőcsöket is használhatunk.

Elég egy apró sérülés a bőrön, és a gyulladást okozó baktériumok (Streptococcusok vagy Staphylococcusok) máris bejutnak a bőr nyirokkeringésébe, gyulladást okozva. A szervezet immunreakciója során magas láz és hidegrázás jelentkezhet. Az orbáncos végtag vagy akár az arc erősen beduzzad, pirosodik, és a beteg fájlalja. Ilyenkor az antibiotikumos kezelés mellett számos természetes gyógymód is rendelkezésünkre áll.

Orbánc heves lázzal járhat

Az orbánc természetes ellenszerei

Árnika: az árnikakrém vagy az árnikatinktúrával készült hideg borogatás kiváló gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Borogassuk vele az érintett területet, és cseréljük a kötést, amint átmelegszik. Már pár óra után érezhető a javító hatása.

Grapefruitmag-kivonat: a sokoldalú, teljesen természetes hatóanyagú kivonat az orbánc esetében is sokat segíthet. Vírus- és gombaölő, fertőtlenítő és immunerősítő hatására az orbáncban szenvedőknek igencsak szükségük lehet.

Gyümölcsdiéta: a vissza-visszatérő orbánc ellen egyesek szerint hasznos lehet a nagyobb mennyiségű gyümölcs fogyasztása. Vagyis a legjobb, ha a napi étkezés 20 százaléka gyümölcsből áll, leginkább akkor, ha teljesen húsmentesen táplálkozunk, és mellőzzük az olajban kisütött fogásokat.

Fehérmályva: ennek a gyógynövénynek a levele és a gyökere is hatásos lehet, forrázva, az orbánc tüneteinek kezelésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top