Egészség

Felszámolják a pénztárak előtti édességárusítást

Eltűnnek az édességek a brit boltok kasszazónáiból, a döntéssel a gyerekkori elhízás ellen folytatott harc jelentős színterét számolja fel a kormány.

Mindenki ismeri a jelenséget, aki már vásárolt gyerekével szupermarketben. A pénztárak előtt kihelyezett édességeknek nem bírnak ellenállni a gyerekek, a szülők pedig megveszik, csak hogy mihamarabb szabadulhassanak.

Az Egyesült Királyság egy ideje már csak, mint a „bűn folyosói” hivatkozik az üzletek ezen régióira, ahol a jövőben tilos lesz édességet elhelyezniük a boltoknak.

Játék pónilovat néz egy kislány a kassza mellé kihelyezett édességek és játékok között egy idős nő társaságában – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A döntés egy nagyobb intézkedés csomag része, amivel Nagy-Britanniában egyre nagyobb gondot jelentő gyerekkori elhízás ellen indít harcot az egészségügyi tárca. Nem csak a „bűn folyosóit” számolják fel, de 2020-tól tilos lesz édességet reklámozni a tévében este 9 előtt, nem lehet majd cukros termékeket „egyet fizet, kettőt vihet” akcióban értékesíteni, mint ahogy megtiltják azt is, hogy „silány termékeket” hírességek népszerűsítsenek.

ÉlelmiszerOnline

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top