Egészség

3 napot töltött élve eltemetkezve

Acélkonténerbe zárták a 73 éves férfit, önszántából.

72 órát töltött élve eltemetkezve egy forgalmas autóút alatt egy ausztrál performanszművész Tasmania fővárosában, Hobartban. A 73 éves Mike Parr egy kisebb acélkonténerbe zárva költözött a föld alá csütörtökön, a „sötét művészeteknek” szentelt Dark Mofo Fesztivál egyik fő attrakciójaként.

Parr vizet, olvasnivalót, valamint egy hősugárzót vitt magával, egészségügyi kellékként pedig egy vödröt, ennivalót azonban egy falatot sem. Az oxigén szivattyún keresztül érkezett a konténerbe, amelyben egy pánikgombot is elhelyeztek arra az esetre, ha bármi probléma adódna.

Parr performansza azon erőszakos cselekedetek következményeinek állít emléket, amelyeket a 19. századi brit gyarmatosítók követtek el az ausztrál őslakos közösségek ellen. A művészt vasárnap szabadították ki önkéntes börtönéből. Miután elhagyta a konténert, azt betonnal töltötték fel, hogy egyfajta időkapszulaként örökítsék át a jövő nemzedékeire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top