Egészség

Tönkretette a modellkarierre vágyó lány fogait a fogamzásgátló spirál

Amikor Elle Jansen 24 évesen a spirállal való fogamzásgátló módszer mellett döntött, nem gondolta, hogy harmincéves korára akár az összes fogát is elvesztheti majd emiatt.

A modellkarrierre készülő fiatal lánynak korábban gyönyörű mosolya volt, és álmaiban sem gondolta volna, hogy a fogamzásgátló spirál hormonális mellékhatásaként borzasztó ütemben kezdenek majd romlani a fogai. Ráadásul hosszú időbe telt, mire az orvosok kiderítették, hogy a spirál mellékhatásaként kezdett el megdagadni gyulladt ínye, majd hézagok képződni a fogai között, amely idő alatt csak tovább romlott az állapota.

Hiába vetette azóta ki Elle a spirált, fogorvosa szerint jó esélye van rá, hogy 30 éves korára fogai felét, 35 éves korára pedig az egész fogsorát elveszti. Mondnai sem kell, hogy Elle utálja új mosolyát és kényszerűségből végképp lemondott a modellkarrierről. Most arra próbálja figyelmeztetni a fiatal lányokat, hogy jól gondolják meg, mielőtt a fogamzásgátló spirál felhelyezése mellett döntenek. 

(Forrás: The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top