Egészség

Leforrázta kávéval, letépte ruháit és meg is vert egy nőt a 8E busz sofőrje

Állítólag leöntötte forró kávéval, majd a ruháit is letépte egy budapesti busz sofőrje egy nőről, akit foglyul is ejtett a járművében néhány percig. A kávéborogatásból rendőrségi ügy lett.

Elviteles hosszú kávéval szállt fel a 8E buszra hétfő reggel Ritz Ágnes, mint ahogy ezt korábban többször is tette, minden gond nélkül. Hétfőn viszont a Kelenföldről induló járat sofőrje le akarta szállítani a nőt, aki megpróbálta megmagyarázni a buszvezetőnek, hogy a szabályzat szerint járt el.

„A kávé zárt pohárban volt, a munkahelyemen szoktam meginni, máskor is utaztam már így, a metróba is leengedtek vele.  A szabályzat szerint zárt pohárban magammal vihetem, van bérletem, jogom van utazni” – mondta a nő a Ripostnak.

A nő elmondása szerint ezután a sofőr hátrament hozzá, hogy megmutassa, mennyire biztonságos így szállítani a forró kávét a buszon: kikapta a kezéből a kávét, összeroppantotta a poharat, majd az egészet hozzávágta a nőhöz, akit beterített a forró kávé. Ágnes reflexből visszadobta a poharat a maradék kávéval a sofőrnek, aki erre nekiesett a nőnek, letépte a ruháit, rángatni és ütlegelni kezdte.

Mikor az egyik utas Ágnes védelmére kelt, a buszsofőr mindenkit lezavart a buszról, kivéve a nőt, így kettesben maradtak a járművön.

„Azonnal hívtam a rendőrséget, elmondtam, mi történt, azt is, hogy a sofőr foglya vagyok. Miután a vezető ezt meghallotta, kinyitotta az ajtót, s hamarosan a rendőrök is odaértek” – mesélte a nő, aki természetesen meg is tette a feljelentést.

A rendőrség a lapnak megerősítette, hogy valóban rendőri intézkedésre volt szükség hétfő reggel, a bejelentőt a helyszínen és a nap folyamán később is meghallgatták. A BRFK végül garázdaság miatt indított eljárást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top