Egészség

Az ultrahangon még egészségesnek tűnt a stroke-kal és vörös anyajegyekkel született a baba

32 hetesen, császármetszéssel hozta világra stroke-ot kapott gyermekét az anya.

A Kanadában élő Meagan Wightot azonnal meg kellett császározni, miután az ultrahangvizsgálat során fényes foltot találtak babája máján. Mikor fia, Dominic megszületett, kék volt, és vörös foltok borították az arcát és az egész testét, ráadásul nem sírt. Az orvosok figyelmeztették az anyát, hogy lehet, hogy soha nem ébred fel.

Forrás: MDWfeatures

„A legrosszabbra gondoltam, de aztán valami egészen gyenge kis kiáltást adott ki. Csak a szemem sarkából láttam őt különböző gépekre kapcsolva, amikor az újszülött intenzív osztályra rohantak vele.”

Másnap reggel Meagan és férje, Jarrod összeomlottak, amikor az orvosok közölték, hogy fiuknak arteriovenózus rendellenessége van, amely nagy kimeneti szívkárosodást okozott. Egyáltalán nem volt biztos, hogy Dominic túléli a következő napokat. Szülei három napon át folyamatosan a kicsi mellett virrasztottak, aki túlélte a stroke-ot, de agykárosodást szenvedett.

A gyerek állapota később stabilizálódott, szülei hazavihették, de rengeteg problémával kell megküzdeniük majd a jövőben, többek között a kicsi kinézetével is. Szülei szerint az idegenek sokszor megvetően, undorodva néznek babájukra, nem értik, miért néz ki úgy. Emellett a család folyamatosan várja a következő ultrahangot, vajon kell-e műteni Dominicet vagy sem, de már annak nagyon örülnek, hogy ilyen szívós a gyerekük, aki ennyi megpróbáltatást túlélt.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top