Egészség

Betegsége miatt napi 19 órát kell aludnia

De nem hagyja magát!

A 27 éves Kristen Devanna 21 éves korától furcsa tünetekkel küzd: állandóan fázik, a bőre kirepedezik, és egy órával ébredés után már ellenállhatatlan vágyat érez, hogy újra aludjon. Az orvosok egy évvel a tünetei megjelenése után egy ritka, öröklődő autoimmun betegséggel diagnosztizálták: ez a Hashimoto-szindróma.

Tavaly Kristen eljutott arra a pontra, hogy még a legátlagosabb, mindennapi feladatok is halálosan elfárasztották, miközben kezelési javaslatokat nem nagyon kapott. Ráadásul az ismerősi köre mindebből csak annyit értett, hogy állandóan fáradt, és nem látták mindezt betegségnek.

„Rá kellett jönnöm, hogy nem egy normális 27 éves vagyok, és hogy a testemnek korlátai vannak” – mondta.

Kristen azonban nem adja fel: igyekszik visszanyerni az irányítást a teste fölött. Edzőterembe jár, HIIT- és súlyzós edzésekkel próbálja a teste teherbírását növelni. „Büszkén mondom, hogy erősebb vagyok, mint amilyennek látszom. Az endorfin kulcsfontosságú az energiához, és az a célom, hogy megmutassam, nem minden az, aminek látszik, és hogy nem minden betegség látható. Sosem szabad valakit csak a megjelenése alapján megítélni” – összegezte.

(via Yahoo)

Kiemelt képünk: Kristen Devanna/Facebook.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top