Egészség

Megalázó üzenet várta a parkolóban a súlyos beteg tinit

Bántó üzenetet kapott az autóját a mozgássérült parkolóhelyen hagyó tinédzser.

A Kentben élő Yasmin Swiftet pulmonális artériás hypertoniával diagnosztizálták hét hónappal ezelőtt. A magas tüdővérnyomásként is emlegetett ritka betegség, melynek leggyakoribb tünetei a nehézlégzés és a fulladás, nem gyógyítható, korai felismerése is sajnos csak a túlélésre ad esélyt. 

Miután a lány visszatért autójához, egy cetli várta a szélvédőn, az alábbi üzenettel:

„Ön illegálisan parkol itt. Mivel nem fogyatékos, értesítem a hatóságokat.”

Yasmin a Facebookon osztotta meg a vele történteket.

„Dühös és frusztrált voltam, de most nevetnem kell azon, hogy az emberek mennyire arrogánsak azokkal szemben, akiknek a betegsége láthatatlan. Ha tudnék beszélni veled, kedves illető, akitől az üzenetet kaptam, azt mondanám, kérlek, ne ítélkezz. Csak azért, mert nem voltam tolószékben vagy nem látszott rajtam, hogy beteg vagyok, nem jelenti azt, hogy nem vagyok jogosult a fogyatékkal élő parkolóhely használatára. Egyrészt azt kívánom, bárcsak láthattalak volna, hogy beszélhessek veled, másrészt nem akarom a lélegzetem egy olyan emberre pazarolni, aki ennyire előítéletes.”

Yasmin szerencsére renegeteg támogató kommentet kapott. 

„Csak remélni tudom, hogy a posztommal elérem azt, hogy az emberek előbb kicsit gondolkodjanak, mielőtt ilyen kártékony következtetéseket vonnának le.”

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top