Egészség

Azt hitték, a jetlagtől fáj a feje, de kiderült, hogy stroke-ja volt a fogamzásgátlótól

A nászútjáról hazatérő házaspár azt gondolta, a jetlagtől fáj a nő feje, nem sokkal később kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj.

Sarah Revill-Dews Maldív-szigeteki álom nászútjáról hazaérvén kezdete érezni, hogy fáj a feje. Kezdetben nem sokat foglalkozott vele, viszont nem sokkal később rohamosan rosszabbodni kezdett az állapota. Amikor a munkába visszatérve a kollégák izgatottan kérdezgették az esküvőről és a nászútról, a nő csak annyit mondott: „Minden rendben volt.” Elvesztette a kommunikációs képességét, nem tudott beszélni, olvasni vagy írni.

Forrás: ThinkstockPhotos

„Amikor már nem voltam képes a normális beszédre, tudtam, hogy valami baj van. A kollégáim hívták a 111-et, és az egyikük aszpirint adott nekem, mivel úgy gondolta, hogy stroke-ot kaptam. Amikor azonban kórházba kerültem, az orvosok azt mondták, migrénem van. Szerencsére a kollégám elintézte, hogy befektessenek, ott még mindig nem hitték el, hogy stroke-om van, csak amikor az MRI igazolta. Úgy látszik, senki sem gondolta, hogy ez megtörténhet egy 27 éves emberrel. Teljesen magamba zuhantam” – emlékezett vissza Sarah.

Az orvosok szerint a nő által szedett fogamzásgátló tabletta okozhatta a stroke-ot.

Sarah azóta felépült, és most arra törekszik, hogy mások figyelmét is felhívja arra, hogy fiatalabb korban milyen jelekre  figyeljenek.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top