Egészség

Az életéért futott a malac, örök barátra lelt

Az észak-karolinai Rougemont felé tartó gyorsforgalmi úton autózók különös látványra lehettek figyelmesek: egy kétmázsás sertés minden erejét összeszedve menekült az őt üldöző nagytestű kutyák elől. Amikor a kimerültségtől összeesett, azt gondolhatta, hogy itt a vége.

Szerencsére nem így történt, egy kedves idegen hívta a rendőrséget, akik a féléves, számtalan sebből vérző állatot egy menhelyre vitték. Bár az Orange County Animal Shelter dolgozói mindent megtettek a Toby névre keresztelt disznóért, tudták, hogy szakszerű segítség kell. Ezt pedig csak Alesja és Alex Daehnrich, a Blind Spot menedékhely tulajdonosai tudták megadni.

Fotó: The Blind Spot Animal Sanctuary/Facebook.

Ahogy Toby meglátta Alexet, hatalmas fejét a férfi ölébe hajtotta, és tudta, hogy innentől semmi baj nem érheti. Az észak-karolinai törvények szerint ha haszonállat érkezik egy menhelyre, akkor árverésre kell bocsátani, és bárki megveheti, aki meg akarja menteni, ugyanúgy, mint aki vacsorázni szeretne belőle.

Az aukció előtt Tobyt sikerült a farmra szállítani, hogy elkezdhessék gyógyítani a sebeit, és lassacskán az is kiderült, hogy egy végtelenül kedves, illedelmes, ragaszkodó és jó kedélyű állatról van szó, akinek mindig az a napja fénypontja, amikor meglátja Alexet.

Szerencsére az árverésen a Daehnrich-házaspáron kívül más nem jelent meg, így Toby végleges otthont lelhetett náluk. Mostanában leginkább a házaspár gyerekmedencéjében szeret hűsölni, de a pár többi állatával is remekül kijön.

(via The Dodo).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top