Egészség

Több pénz jut a meddőségi kezelésekre

Későbbre tolódik az első gyerek megszületésének ideje, így egyre nagyobb az igény a mesterséges megtermékenyítési eljárásokra.

Idén és jövőre összesen 4,5 milliárd forintot ad a meddőségi kezelésekre a kormány. Jövőre minden korábbinál több, mintegy 2000 milliárd forint jut majd a magyar családok támogatására – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Kibővítették a társadalombiztosítás által finanszírozott lombikbébiprogram-eljárások számát, növelték a gyógyszertámogatást, és több kórházban is zajlik ilyen célú fejlesztés.

Ha egy párnál az első öt lombikeljárás valamelyike sikerrel jár, akkor a következő gyerek vagy gyerekek esetében is négy-négy alkalommal támogatja a beavatkozást az állam.

Világszerte uralkodó tendencia, így a magyar családokra is jellemző, hogy későbbre tolódik az első gyermek születésének ideje. Folyamatosan emelkedik azoknak a nőknek a száma Magyarországon, akik 35-40 éves korukban szülik meg első gyereküket.

Az életkor előrehaladtával a megtermékenyítő képesség csökken, ezért egyre nagyobb az igény a mesterséges megtermékenyítési eljárásokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top