Egészség

A 8 éves ráktúlélőt fagyipartival ünnepelte a kisváros

A kis Max csak pár barátjával akart egyet fagyizni, de a legnagyobb meglepetésére az egész kisváros vele együtt ünnepelt.

Utolsó sugárkezelését kapta az Amerikai Egyesült Államokbeli Merrimackban élő, 8 éves Max Mendez. Amikor anyukája, Amy megkérdezte tőle, hogyan szeretné megünnepelni e jeles eseményt, a rákból gyógyuló kisgyerek azt mondta, a barátaival akar egyet fagyizni.

A 2 éven át leukémiával küzdő kisfiú családi ünnepsége azonban egy-két tölcsér fagyinál jóval nagyobb méretű ünnepléssé vált a szülővárosában. Amy ugyanis kiposztolta a Facebookra, hogy szeretettel várnak mindenkit egy fagylaltpartira, aki szívesen csatlakozna, hogy megünnepeljék Max utolsó sugárkezelését.

Az Axel Food & Ice Cream cukrászda vezetője amint értesült arról, milyen megható okból térnek be hozzá fagyizni, úgy döntött, tombolajegyeket árusít aznap, a befolyó összeget pedig Max kezelésére ajánlja fel. „Támogassuk együtt Maxet és családját!” – írta ki a közösségi oldalára.

A helyi rendőrök és tűzoltók a járműveikkel állítottak be a fagyizóhoz. „Hallottuk, hogy Max mennyire odavan a tűzoltóautókért és a rendőrségi kocsikért. Természetes, hogy itt a helyünk, hogy találkozzunk vele, és örömet szerezzünk neki ezen a nagy napon” – mondta el Brian Dubreuil tűzoltóparancsnok.

Maxnek még 1 év kemoterápia van hátra a teljes gyógyulásig, de sokat jelent neki, hogy az egész város támogatja őt, és vele együtt ünnepelte a terápiájának fontos mérföldkövét, azaz az utolsó sugárkezelést.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top