Egészség

SMS-ben kért visszahívást az anyától a kórház, hogy közöljék, meghalt a kislánya

Több orvos azt mondta, a Heves megyei kislánynak semmi baja, aztán mire rájöttek, hogy egy vírusos fertőzés miatt van rosszul, már nem lehetett rajta segíteni.

Orvosi hibák sorozata miatt halt meg egy egyéves kislány a Heves megyei Erdőkövesden – állítja a gyerek családja. Heléna egyik napról a másikra bágyadttá, kedvetlenné vált, nem evett rendesen, és egyszerűen nem lehetett letenni.

Elvitték a gyerekorvoshoz, de a felírt antibiotikum nem segített, így visszamentek az orvoshoz. A kislány nagymamájának állítása szerint az orvos azt mondta, semmi baja a gyereknek. Laborba is csak nagy nehezen küldte el – számolt be a Hír TV.

Az egri kórházban vért vettek tőle, de a gyerekorvos hazaengedte a kislányt, mondván, nem beteg. Heléna állapota azonban otthon tovább romlott. Az egri kórházba került, majd pár óra múlva a miskolci kórház intenzív osztályára vitték.

Ott megállapították, hogy egy nem kezelt vírusos gyulladás miatt víz került a tüdejébe, és károsodott a veséje. Pár nap múlva a kislány édesanyja SMS-t kapott a kórháztól.

Az is tiszta szégyen, hogy SMS-ben küldik, hogy még én hívjam fel, és még én velem közlik azt, hogy a kislány meghalt. Holott nekik kellett volna felhívni

 – idézte Heléna édesanyjának szavait a hirtv.hu. A kislány halálának pontos okát a boncolás fogja kideríteni. A család feljelentést tett a házi gyerekorvos és az egri kórház ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top