Egészség

Meg sem kérdezték, mi a baja a gyereknek, csak adtak egy időpontot jövő februárra

Időpontot kértek a Semmelweis Egyetemhez tartozó Ortopédiai Klinikán egyéves gyermeküknek, de csak jövő februárra kaptak.

Mi sem mutathatná be jobban a magyar egészségügy helyzetét, mint hogy csak fél év várakozás után juthatnak orvoshoz a gyerekek a Semmelweis Egyetemhez tartozó Ortopédiai Klinikán. A HVG egyik munkatársa saját egyéves gyerekének kért és kapott is időpontot a klinikán, ahol meg sem kérdezték, mi a baja a gyereknek, csak kiadták a legközelebbi szabad időpontot: 2019.02.21. 12.45.

A HVG természetesen megkereste az intézményt, ahol elmondták: a klinikán évente csaknem 40 ezer járóbeteget látnak el, közülük 14 ezer gyerek, nagyjából 4 ezer műtétet végeznek, ezek túlnyomó többsége nagy vagy speciális beavatkozás.

Hozzátették: az új betegeknek az általános vizsgálathoz legkorábban 3 hónapra tudnak időpontot adni, ha valaki specialistához vagy választott orvoshoz kér időpontot, fél év is lehet a várakozási idő.

A kisgyerek szülei végül nem akartak fél évet várni, így felkeresnek egy magánrendelést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top