Egészség

Egy képsorozat, ami tökéletesen megmutatja, mit látnak a rövidlátók, ha leveszik a szemüvegüket

Elsőre te is azt hitted Philip Barlow munkáira, hogy homályos fényképek? És, ha azt mondanánk, hogy nem azok, hanem hiperrealisztikus olajfestemények?

Philip Barlow egy dél-afrikai, egész pontosan Cape Town-i festő, akinek mára már védjegyévé váltak a hiperrealisztikus olajfestmények, amik a gyanútlan szemlélőnek elsőre úgy tűnnek, mintha csak homályos fényképek lennének. Persze, ha valaki alaposan szemügyre veszi az alkotásokat, már hamar rájön, hogy nem egy fotót, sokkal inkább egy festményt nézeget. Egy festményt, aminek ráadásul különleges célja is van.

Barlow képei ugyanis azt igyekeznek bemutatni, mit látnak rövidlátó embertársaink, miután leveszik a szemüvegüket. A miopia, más néven rövidlátás az egyik leggyakoribb látászavar, a bolygón élők nagyjából 10%-a érintett kisebb-nagyobb mértékben, aminek következtében a távoli tárgyak képét csak elmósodottan látják.

Ha szeretnéd néhány kép erejéig megtapasztalni egy rövidlátó mindennapjait szemüveg nélkül, nézd meg Philip Barlow sorozatát. Íme, egy kis ízelítő:

Philip Barlow #painting #paisajes #philipbarlow #desenfocado

Guille AYORA (@guillermoayora) által megosztott bejegyzés,

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top