Egészség

Hatvankét órát várt a mentőkre egy beteg

Négy olyan esetről is tudni az Egyesült Királyságban, amikor egy beteget több mint 50 órán keresztül várakoztattak.

Hatvankét órát várt a mentők érkezésére egy walesi beteg, miután a helyi segélyhívó vonalon senki nem kezelte a hívását. Kirívó, de nem egyszeri esetről van szó: a BBC szerint négy olyan eset is történt Walesben, amikor egy beteget több mint 50 óráig várakoztattak.

A walesi segélyhívó vonal egyik szóvivője szerint kiragadott, extrém példákról van szó, amelyek nem tekinthetők általánosnak. A BBC adatai szerint a leghosszabban várakozó betegek közül senki nem volt életveszélyben, de három esetet a második legsúlyosabb kategóriába soroltak.

Az Egyesült Királyságban ezenfelül négy további segélyhívó vonallal fordult elő 2017 és 2018 júliusa között, hogy 24 óránál tovább várakoztattak egy-egy beteget. Közülük voltak, akikhez súlyos mentális problémák vagy légzési nehézségek miatt hívtak mentőt.

A BBC egy olyan esetről is beszámolt, amikor három és fél órát kellett várnia a mentőkre egy 79 éves asszonynak, aki elesett a hátsó kertben. Az idős hölgy lánya hatszor telefonált, és mind a hatszor közölték vele, hogy egy orvos hamarosan visszahívja őt, de ez nem történt meg. Édesanyja végül sokkos állapotba került, a hidegtől pedig zsibbadni kezdett a karja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top