Egészség

Nyugdíjas testében él a 6 éves kisfiú

Egy ritka betegség következtében már most úgy néz ki a 6 éves kisfiú, mint egy idős férfi.

A kazahsztáni Yernar Alibekovot ritka kötőszöveti rendellenességgel, Ehlers-Danlos szindrómával  diagnosztizálták mindössze egy hónappal a születése után. A fiú állapota annyira rossz volt, hogy a bőre ráncosan lógott, illetve a betegségre utaló egyik jellel, petyhüdt szemhéjakkal született, melyek folyamatosan karcolták az arcát.

Forrás: CEN

Ugyanúgy, mint Brad Pitt karaktere a Benjamin Button különös élete című filmben, Yernar is úgy nézett ki, mint egy öregember, miközben éppen még csak járni tanult meg. A fiú anyja, Zibensa Tulepbergenova elmondtam, hogy az egy helyi kórház beleegyezett abba, hogy bőrátültetést végezzen a gyereken, még akkor is, hogy 18 éven aluli volt.

Annak ellenére, hogy ingyenes lett volna a műtét, a szülők úgy döntöttek, hogy fiuk életminőségének javítása érdekében inkább összegyűjtik a pénzt, csak ne kelljen éveket várni az operációra. A pénzt önkéntesek és barátok segítségével gyűjtötték össze, azonban a szakértők szkeptikusak abban, hogy a műtét valóban segítene-e Yernar állapotán.

„Ez egy ritka betegség, ami minden ötvenezredik embernél fordul elő. A műtéti beavatkozás valószínűleg nem fogja javítani a bőr állapotát, maximum mérsékelni tudja a betegség következményeit” – véli az egyik orvos.

Lad Bible

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top