Egészség

Kannabisz-hatóanyaggal turbózhatja új üdítőjét a Coca-Cola

A kannabidiolról van szó, vagyis bódító hatása nem lenne az italnak.

A BBC információi szerint a kannabisz egyik vegyületét, kannabidiolt tartalmazó üdítőital piacra dobását fontolgatja Kanadában a Coca-Cola.

Az üdítőital-gyártó állítólag az Aurora Cannabis nevű, orvosi kannabiszt előállító céggel készül megállapodást kötni, és természetesen a majdan boltokba kerülő ital sem bódító hatású lesz: a kannabidiol csupán fájdalomcsillapításra és gyulladások csökkentésére, görcs- és szorongásoldásra, az alvásminőség javítására alkalmas.

Kép: Profimedia

A Coca-Cola nem kommentálta az értesüléseket, de kiadott egy közleményt, amelyben az áll: „Cégünk sok más üdítőital-gyártóhoz hasonlóan figyelemmel kíséri a pszichoaktív hatással nem bíró kannabidiol mint összetevő térnyerését a közérzetjavító italok piacán.” Nagy üdítőgyártó mindenesetre ebbe a szegmensbe eddig még nem lépett be, ha tehát a hírek igazak, a Coca-Cola lesz az első.

Kanadában az orvosi marihuána egyébként évek óta legális, az ország éppen most készül arra, hogy néhány amerikai állam példáját követve a rekreációs célú használatot is legalizálja. 

(via)

Kiemelt kép: Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top