Egészség

2 éve már fogat sem mos a kizárólag gyümölcsökön élő pár

Nagyon bejött nekik az élet, na.

Harminc kilót fogyott, és saját állítása szerint két éve fogat sem mosott egy lengyel származású nő, aki három éve kizárólag gyümölcsökön él partnerével együtt – írja a Sun.

A varsói születésű, akkoriban Angliában élő Tina Stoklosa 2013 decemberében, egy karácsonyi méregtelenítő kúra keretében próbálta ki, hogy milyen kizárólag gyümölcsökön élni, és már ekkor megtetszett neki a fruitariánus diéta, de hiába próbált már akkor leszokni minden másfajta táplálékról, a készételek csábítása erősebbnek bizonyult. A most 39 éves, saját bevallása szerint mindig is túlsúllyal küzdő nő ennek ellenére nem tett le a tervéről, mert azt látta, hogy a kizárólag gyümölcsöt fogyasztó emberek „nagy része elképesztően egészséges, az erőnlétük pedig a sportolókéval vetekszik”. A kísértéseken végül három éve kerekedett felül, amikor Balira költözött, és megismerkedett 13 évvel fiatalabb barátjával, a belga Simon Beunnal.

Tina Stoklosa és Simon Beun (Fotó: Profimedia / Media Drum World)

A pár napi 2-4000 kalóriát fogyaszt – előfordul, hogy reggeltől estig 30 banánt is begyűrnek, italok terén pedig a kókuszvízre esküsznek. Elmondásuk szerint a fruitarianizmusnak köszönhetően folyamatosan a föld felett járnak, és két éve fogat sem mosnak, mert a rostok tisztán tartják a fogaikat (bármit jelentsen is ez), úgyhogy soha nem is akarnak visszatérni a hagyományos étrendhez. Stoklosának ugyanakkor a legfontosabb az, hogy megszabadult attól a bizonyos harminc kilótól, és azóta sem akadtak súlyproblémái. „Szinte egyáltalán nem sportolok, ugyanannyit eszem, mint a barátom, aki huszonhat éves és fiú, mégsem szedek fel egy kilót sem. Hogy ezt a fruitarianizmusnak köszönhetem-e? Egyértelműen. Gyümölcsökön élve nagyon könnyű kordában tartani a testsúlyunkat” – nyilatkozta a nő, aki egyébként úgy hiszi, hogy a gyümölcsdiéta a rákot és a depressziót is gyógyítja. Többek között, természetesen.

Tina Stoklosa most és évekkel ezelőtt (Fotó: Profimedia / Media Drum World)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top