Egészség

Kiderült, mikor és mennyit kell szexelniük a pároknak, ha gyereket szeretnének

A kínai „felfedezés” ellentmond annak a korábbi feltételezésnek, miszerint két együttlét között legalább 24 órának el kell telnie.

„Az orvosok hosszú évek óta azt tanácsolják azoknak a férfiaknak, akik a párjukkal gyermeket terveznek, hogy mérsékeljék a szexuális aktivitásukat. Sokáig úgy gondolták ugyanis, hogy az önmegtartóztatás javítja a sperma minőségét, és növeli a teherbeesés valószínűségét. Mi most ennek a gyakorlatnak szeretnénk az elejét venni” – nyilatkozta dr. Da Li, a shengjingi kórház kutatója.

A korral nő a mutáns spermiumok száma

A korral nő a mutáns spermiumok száma

A szakértő elárulta, legfrissebb kutatásuk szerint, a fogantatásnak nagyobb a valószínűsége, ha a párok rövid időn, maximum három órán belül kétszer is szexelnek. „Úgy találtuk, hogy azok a spermiumok, amelyeket az első ejakulációt néhány órán belül követő második során gyűjtöttünk be, gyorsabban úsznak, és nagyobb eséllyel termékenyítik meg a petesejtet.”

A szakértő szerint az eredményeik arra utalnak, hogy minél több időt töltenek a spermiumok a herékben, annál hajlamosabbak a DNS-károsodásra. „Csak azt javasolhatjuk a gyermekáldásra vágyó, egészséges pároknak, hogy szexeljenek minél többször. Különösen a peteérés időszakában” – mondta a szakértő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top