Egészség

Ha náthaszezonban így lélegzik a babád, azonnal vidd orvoshoz

A brit anyuka videóját, amit négyéves kislányáról, Lunáról készített, minden szülőnek látnia kell!

„Csak néztem, ahogy fekszik ott mellettem, és mélyen alszik. Egyáltalán nem tűnt fel, hogy bármi probléma lenne. Pedig volt” – írta a Facebook-oldalára töltött videó alatt Charlie O’Brien. A friss anyuka azután döntött úgy, hogy videóra veszi négyhetes kislánya, Luna légzését, hogy kigombolta a kislány rugdalózóját. „Amikor megláttam, hogy veszi Luna a levegőt, azonnal szaladtam vele az orvoshoz” – írta.

A kísérőszövegben az anyuka, aki évek óta vezeti a Real Girl Ramblings elnevezésű szépségblogot, konkrétan leírta azt is, mi az, amire a náthaszezonban különösen oda kell figyelniük a szülőknek: „Ha a gyereked úgy lélegzik, hogy közben a bőre a bordái közé megy, azonnal vidd orvoshoz.” Mint kiderült, Luna esetében a rendellenes légzést az úgynevezett bronchitis, vagyis az apró légutak gyulladása okozta.

Nekem azután lett gyanús, hogy valami nincs rendben Lunával, hogy volt egy feltűnően csendes napja, amikor szinte egész végig aludt, és csak alig-alig sírt. Ahogy az a kórházban kiderült, a lányom a betegsége miatt csendesedett el, a bronchitis miatt ugyanis vészesen alacsony lett a vére oxigénszintje. Szerencsére időben orvoshoz vittem, a kórházban pedig egy éjszakányi oxigénkezelés után sokkal jobban lett.”

Charlie azért döntött úgy, hogy megosztja kislánya videóját az interneten, mert szerette volna felhívni a hozzá hasonló, kisgyerekes szülők figyelmét a légzési rendellenességek veszélyeire. „Kezdődik a náthaszezon, ilyenkor nem lehetünk elég óvatosak” – összegezte a poszt végén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top