Egészség

Egy hajszál miatt kellett majdnem amputálni egy kisfiú lábujjait

Egy szerencsétlen véletlen miatt majdnem műtétre került sor, de a történet megnyugtató véget ért.

A 26 éves Alex Upton nem értette, hogy tízhetes kisfia, Ezra miért sír olyan keservesen, és miért nem hajlandó elfogadni a cumisüveget. Aztán kiderült, hogy az anyuka egy hosszú hajszála a kisfiú lábujjára tekeredett, és elszorította a keringést.

Ezra lábujja eddigre már alaposan megdagadt, és félő volt, hogy a kóbor hajszál miatt esetleg amputációra is sor kerülhet.

„12-14 órája csavarodhatott rá a lábujjára, mert csak reggel vettem észre, miután felkeltünk” – magyarázta Alex a Daily Mailnek nyilatkozva. „Nem kért egy korty tejet sem, és nagyon hangosan sírt. Ekkor elkezdtem tisztába tenni, és akkor láttam, hogy mennyire meg van dagadva a lábujja. Megpróbáltam leszedni róla a hajszálat, de csak a nagylábujjáról sikerült, mert annyira szorosan rá volt tekeredve.”

A kisfiú lábujja majdnem odalett az anyuka egyetlen szál haja miatt (Fotó: Kennedy News and Media/Facebook)

A furcsa eset könnyen előfordulhat, mert a terhességet követően az anyák haja hullani kezd, az egyes hajszálakat pedig nem mindig lehet észrevenni,mert azok megbújhatnak a törölközőkben, de akár a babák ruháiban is.

Az anyuka végül egy szemöldökcsipesz segítségével távolította el a gondot okozó hajszálat, a kis Ezra lábujja pedig ezután szerencsére hamar regenerálódott.

„A biztonság kedvéért elmentünk az orvoshoz, hogy nézzen rá, de végül csak egy kis kenőcsöt írt fel rá, hogy azzal kenegessük” – tette hozzá az anyuka. „Szörnyen éreztem magamat, az biztos, hogy ezentúl mindig háromszor is ellenőrzöm majd, hogy ne maradjon ott egyetlen hajszálam sem.”

„A szülőknek fontos tudni erről, és naponta akár többször is ellenőrizni a babákat” – figyelmeztetett Cass McNamara, aki szülésznőként dolgozott, ma pedig már előadásokat tart szülőknek „Az emberi haj rendkívül erős, és képes úgy viselkedni, mint a horgászdamil. Emiatt már több kisbabának kellett a lábujjait és az ujjait amputálni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top