Egészség

Segítséget kért egy autóstól a bajba jutott gazdi kutyája – videó

Hűséges kutyáinak köszönheti az életét az az idős férfi, aki kutyasétáltatás közben elesett a semmi közepén, és nem tudott lábra állni. Az egyik kutya megállított egy autóst, aki végül észrevette árokban heverő gazdáját.

Martin Hall Jr. egy autómentő sofőrje az Egyesült Államokban, Kaliforniában. Múlt vasárnap a semmi közepére hívták egy munka miatt, hazafelé pedig megmentette egy férfi életét.

Hall hazafelé tartott a poros úton, amikor észrevett valamit az út közepén. „Egy kutya ült a földút közepén, távol mindentől, a senki földjén.”

Illusztráció – forrás: pixabay

A kutyán póráz volt, ezért a férfi joggal gondolta azt, hogy biztosan elkóborolt. Megpróbált a kutya bizalmába férkőzni azzal, hogy megosztja vele a szendvicsét, de a kutya nem kért a szendvicsből, csak ült ott tovább a földön. Mivel nem tudta biztonságba helyezni, így készített róla egy videót, amit a közösségi médiában akart megosztani, remélve, hogy a kutya tulajdonosa is látni fogja.

Csalódottan, hogy nem tehetett többért a kutyáért, a szendvicsét és egy tál vizet hátrahagyva Hall elindult haza, de rossz érzés kerítette hatalmába.

„Valami azt súgta, hogy próbáljam meg újra – mondta hall a Dodónak. – Mintha a kutya azt mondta volna: baj van, a gazdám itt van a közelben, ne menj még el! Ekkor újra kiszálltam a kocsiból és elkezdtem újra videózni, amikor meghallottam valamit.”

Közvetlenül az út mellett egy másik kutya feküdt egy idős férfi mellett, akinek láthatóan segítségre volt szüksége. Kiderült, hogy a kutyák gazdája már hét órája fekszik sebesülten az árokban, miután kutyasétáltatás közben elesett, és képtelen volt lábra állni.

Ha a kutya nem állítja meg Hallt az úton, akkor lehet, hogy senki sem vette volna észre a segítségre szoruló idős férfit.

Az autómentős egyből értesítette a 911-et, a mentők pedig hamar a helyszínre siettek. Szerencsére a férfit épp időben találták meg, köszönhetően a kutyáinak, akiket évekkel korábban egy menhelyről mentett ki. Hall segítségével meghálálhatták gazdájuknak akkori jótettét.

Hall hiszi, hogy nem véletlen az események összjátéka, és hogy okkal került éppen akkor, oda, a semmi közepére a teherautójával. Ha nem áll meg, vagy utána nem fordul vissza, akkor minden teljesen másként alakult volna – véli a férfi.

„Kutyaszerető és állatbarát vagyok – mondta Hall. – Azt hiszem, az állatok kommunikálnak velünk, de nekünk kell rájönnünk, hogy mit akarnak mondani.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top