Egészség

Büszkén vonult a kifutón a végtaghiányos szépség

Régebben rejtegette fogyatékosságát, ma azonban már másokat is önmaguk elfogadására buzdít.

Az amerikai Jaleesa Graham feljlődési rendellenesség következtében jobb alkar nélkül született. Korábban igyekezett ruhákkal rejtegetni végtaghiányát, a fotókon pedig mindig úgy pózolt, hogy lehetőleg ne látsszon a fogyatékossága. Idővel aztán egyre kevésbé rejtegette a karját, míg el nem jutott odáig, hogy ma már szépnek látja magát, nem pedig furcsának. Önmaga elfogadásában sokat segített az is, hogy modellkedni kezdett. 

„Bár szégyenlős voltam, a modellkedés magabiztossá és különlegessé tett, ami nem olyan volt, amit mindig is éreztem” – mondta.

(Profimedia, Caters News)

A 27 éves nő nemrégiben a Runway of Dreams alapítvány divatbemutatóján is szerepelt, ahol a fogyatékkal élő modellek, speciálisan az ő igényeikre készült Tommy Hilfiger ruhákat viseltek.

„A kifutón szépnek éreztem magam, befogadottnak, és büszke voltam arra, aki vagyok. A különlegességem olyan volt, mint egy kitüntetés, amit büszkén viseltem.” 

(Profimedia, Caters News)

Jaleesa meg akarja mutatni az embereknek, hogy mindenki másmilyen, és mindenki úgy jó, ahogy van. Reméli, hogy  másokat is inspirál, és segít megváltoztatni a szépséggel kapcsolatos társadalmi felfogást.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top