Egészség

Félt, hogy elveszti munkáját, ezért végzett magával a tesztkérdéseket kiszivárogtató tanárnő

Elárulta barátainak a központi iskolai teszt kérdéseit egy általános iskolai tanárnő, aki attól félve, hogy emiatt elveszíti munkáját, öngyilkosságot követett el. Édesapjának búcsúlevelet is hagyott.

A 34 éves Katherine Margaret Walsh általános iskolai tanár volt a Norwichben lévő Assisi Szent Ferenc Római Katolikus Iskolában. Tragikus halálában közrejátszott depressziója és a félelem attól, hogy elveszíti állását.

Ez utóbbitól joggal tarthatott, mert megszerezte a SATs-nak nevezett, központi iskolai teszt kérdéssorát, amit minden brit iskolában megírnak a tanulók, majd továbbadta egy másik iskolában dolgozó barátainak. Az egyik barátja lebukott, akit ki is rúgtak emiatt, de előtte még elárulta, hogy a kérdéseket Katherine-től kapta meg, így valószínű volt, hogy előbb-utóbb őt is ki fogják rúgni.

Ezt viszont a tanítónő már nem várta meg. Május 17-én reggel beteget jelentett, majd üzenetet küldött néhány barátjának, hogy mennyire szerette őket, aztán öngyilkosságot követett el.

Holttestére édesapja talált rá másnap reggel, miután nem érték el lányukat telefonon. Denis Walsh elmondta, hogy a felesége aznap reggel kérte, hogy nézzen rá a lányukra, mert nem tudja elérni őt telefonon. Emellett egy közös barátjuk is szólt arról, hogy Katherine tegnap azt írta neki, hogy „Nagyon szerette őket.”

Illusztráció – forrás: pixabay

Katherine holttestére május 18-án reggel talált rá édesapja. „A nevét kiáltoztam, és a kezemben tartottam. Hisztérikus volt és sokkoló.” Az édesapa egy kézzel írt levelet is talált az ágyon, amiben lánya azt írta, ne hibáztassa magát.

Egy másik üzenetben, amit a tabletjén találtak, a nő bocsánatot kér a családjától és barátairól. „Tudom, hogy amit tettem, az sok embernek fájdalmas lesz, de úgy éreztem, ez az egyetlen, amit tehetek. Ne feledjétek, ez előtt súlyos depresszióm volt.”

A lány apja a Mirrornak elárulta, hogy Katherine évekkel ezelőtt már megküzdött a depresszióval, azóta is évente többször felkereste orvosát, de tény, hogy már korábban is megpróbálkozott az öngyilkossággal. Végül az segített neki talpra állni, hogy munkát kapott az iskolában.

Katherine nem csak az állása miatt aggódott. Hetekkel korábban vették el a jogosítványát gyorshajtás miatt, és gondjai voltak a jelzáloghitel törlesztésével is.

A halottkém jelentése is kitér a lány depressziójára és arra, hogy halála előtt alkoholt is fogyasztott.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top