Egészség

Az olvasásban is segít a kisiskolásoknak az imádni való segítő kutya

„A kutya nem ítélkezik, a kutya csak hallgat és figyel.”

Mióta Russell, a 13 éves kutyus rendszeresen látogatja a Coalsnaughton Általános Iskola óráit, sok olyan gyerkőc is felbátorodott olvasásórán, aki addig félénknek bizonyult. A brit iskola egyik tanára, Kelsie McAlpine ötlete volt, hogy kutyájával motiválja a diákokat az olvasásra, az ötlet pedig bevált.

Kelsie utánajárt, hogyan vonhatók be a kisállatok az oktatásba, hogyan segítik a koncentrációt, és hogyan motiválják a gyerekeket a jobb teljesítményre. Ezután úgy döntött, Russell nevű mentett kutyájával teszteli az olvasottakat. 

Azóta a segítő kutya minden pénteken bejár a kicsikhez, és még saját iskolai uniformist is kapott, uzsonnáját pedig imádni való hátizsákban hordja. 

Gazdija azt mondja, a diákok odavannak érte. „Van pár gyerkőc, aki nagyon félénk, de Russell segített nekik, hogy több önbizalmuk legyen” – meséli. „A kutya nem ítélkezik, csak hallgat és figyel.”

swns

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top